Tekst i zdjęcia: Przemysław Jakubczyk
Kilka dni temu w Gdańsku odbyły się kolejne warsztaty fotografii kulinarnej z firmą Olympus.
Zajęcia prowadzone były w przepięknych wnętrzach
restauracji Filharmonia, która zapewniła również uczestnikom profesjonalny
catering.
Warsztaty przeprowadził Jakub Kaźmierczyk fotograf i bloger, zaś wsparcia technicznego i sprzętowego udzielał Przemysław Jakubczyk.
Na warsztaty przybyło kilkunastu blogerów kulinarnych oraz lifestylowych. Na początku wysłuchali wykładu Jakuba o fotografii kulinarnej w wydaniu domowym jak również komercyjnym oraz na temat prawidłowego doboru sprzętu do tego typu zadań. Kolejnym etapem warsztatów była część praktyczna, w której uczestnicy fotografowali cztery przygotowane sceny kulinarne (fotografia w sztucznym świetle, fotografia w świetle naturalnym, fotografia zup oraz napojów). Blogerzy testowali aparaty serii PEN i OM-D. W razie pytań korzystali z pomocy prowadzących. Aktywnie wymieniali między sobą doświadczenia o fotografii kulinarnej. Ostatnim etapem warsztatów było omówienie zdjęć uczestników oraz pokazanie podstawowych zasad obróbki i katalogowania zdjęć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz